Kérdése van?

+36 70 607 7899

Barbinek Péter főszereplésével kisfilm készült az elhagyatottságról – Deszka Vízió

Gacsal Zsolt rendező és Orel Ádám forgatókönyvíró előbbi Mértékkel című vizsgafilmje óta gyakran dolgozik együtt különféle alkotásokon, legújabb közös projektjük pedig egy hiánypótló és tabukat feszegető kisfilm lett Holdról holdra címmel, amely Drajkó István, a csobánkai Holdfény idősotthon tualjdonosának életéből merít és két szálon fut a története. Az egyik középpontjában egy olyan újszülött áll, akit a borzalmas körülmények között élő anyja nehéz szívvel a kórház bejáratánál hagy, az ott dolgozók gondozásukba veszik, és később az árvaházban rámosolyog a szerencse. A másik pedig feltárja a nyugdíjasotthonba kényszerített, a szellemi leépülés jeleit mutató katonatiszt megpróbáltatásait, aki minden eszközzel tiltakozik a sorsa ellen, hogy idegenek között, egy intézményben tengesse élete végét. 

Az ötlet magától Drajkótól származik, aki régóta vágyott arra, hogy összehozzon egy olyan filmet, amit a saját élete inspirált, még forgatókönyvírói tanfolyamra is beiratkozott. A történetet Orel Ádám öntötte végleges formába és Gacsal Zsolt vitte filmre, a céljuk pedig az, hogy az elhagyással járó traumákkal szembesítsenek minket, valamint felhívják a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára. A nyugdíjas főszereplőt a Jászai Mari-díjas Barbinek Péter (Valami madarak, Zárójelentés) alakítja, rajta kívül pedig olyan színészek bukkannak még fel a kisfilmben, mint a Jászai Mari-díjas Györgyi Anna (Ida regénye, Hat hét), Kovács Panka (Pepe, 200 első randi) és Előd Álmos (Jóban Rosszban, Jankovicsék – egy család története). A profi művészek mellett láthatunk amatőröket is, ugyanis a csobánkai Holdfény Idősotthon lakói örömmel vállalták, hogy részt vesznek a felvételeken. 

A készítők szeretnék minél több magyarországi és nemzetközi filmfesztiválra, valamint a helyi tévéken keresztül a lehető legtöbb hazai nézőhöz eljuttatni a kisfilmet, szóval remélhetőleg hamarosan arról is beszámolhatunk, hogy milyen díjakat kapott a Holdról holdra, és hol látható.

Teljes cikk elérhető itt: https://deszkavizio.hu/barbinek-peter-foszereplesevel-kisfilm-keszult-az-elhagyatottsagrol/