Kérdése van?

+36 70 607 7899

Szolgáltatások

Intézményünk alapvetően az arra rászorultak hotelszintű gondozásával, ápolásával foglalkozik.
2 ellátási részlegre bontva látjuk el az önellátásra képes, illetve a súlyosabb betegségben szenvedő lakóinkat
(állapotváltozás esetén az ellátásban átjárást teszünk lehetővé).

Speciális ellátást nyújtunk pszichiátriai gondozottjaink, ezen belül is a kifejezetten dementálódott, lakók számára.

Jelenleg számos, szakértő gondozást igénylő betegcsoport ellátását végezzük, úgymint skizofrénia, demencia, depresszió, mozgásszervi kórállapotok, szélütés utáni bénulás, daganatos betegségek.

Családias és otthonos

Törekszünk a kórházi jelleg elkerülésére, egy családias, otthonos miliő kialakítására. Ez megmutatkozik mind a belső terek (közösségi terek, lakószobák), kert, mind a programok és ellátás szintjén. Ezért úgy gondoljuk, hogy lehetőséget kell biztosítanunk kisebb személyes tárgyak, bútorok behozatalára is.

Szolgáltatásaink
listája

Minden lakó számára

Gyógymasszőr
Fodrász
Pedikűr-Manikűr
Kultúrális és szabadidős programok
Previous slide
Next slide

Foglalkozások

Programok szervezése

Szemléletünk szerint fontos, hogy egymás korlátait elfogadjuk; türelemmel segítsük és támogassuk az arra rászoruló személyt. Ezen túlmenően gondozottjaink adherenciája és képességei alapján igyekszünk, fejlesztő foglalkozások által, egy elfogadható életminőséget biztosítani.

Évente több alkalommal speciális hétvégi, ünnepi mulatsággal szórakoztatjuk a közösséget, úgymint kerti sütögetés, zenés est, show műsor vagy vetélkedők.

A lakók sokszor kiveszik részüket a közösségi munkákból is, mely csökkenti a haszontalanság érzetét.

Terhelhetőséghez, igényekhez mérten próbálunk mindenkit bevonni a közös programokba és ‘team building’ jelleggel egymáshoz jó viszonyba kapcsolni, ezzel is csökkentve a szeparációs szorongást.

Törekszünk arra, hogy az új környezethez hozzászokva ismét egy biztonságérzet alakulhasson ki a lakókban, ebben szerepet adva a családdal fenntartott kommunikációnak, támogatásnak.

Ez utóbbinak különösen nagy jelentősége van a kezdeti időszakban, amikor is a családjából, megszokott környezetéből kiemelt személy élete utolsó stációjának helyszínéhez próbál adaptálódni. Sok-sok türelemmel és empátiával azonban túl lehet ezen is lendülni.

Kivizsgálások

Fontos számunkra

A kivizsgálások nagy részét igyekszünk intézményen belül megoldani. Térítés ellenében lehetőség van bizonyos szakorvosi konzultációkra (pl. neurológus, bőrgyógyász, urológus, nőgyógyász, sebész, radiológus szakorvossal), ezzel a kivizsgálás menetének meggyorsítására. Természetesen háziorvosunk beutalójával a NEAK finanszírozott rendelés is elérhető.

Az intézmény 24 órás gondozói-nővéri felügyeletet biztosít (szakápoló, ápoló, szociális munkás). A szakszemélyzet folyamatos kapcsolatot ápol az intézményi orvosokkal.

Heti rendszerességgel pszichiáter és háziorvos ellenőrzi a lakók állapotát, illetve fejlesztő- foglalkoztató biztosít kompetenciaszintnek megfelelő, izgalmas, játékos időtöltést a lakók számára (pl. közös séta, kertészkedés, felolvasás, társasjátékozás).

Havonta több alkalommal gyógytornász, gyógymasszőr, 1 alkalommal manikűrös-pedikűrös és fodrász segíti munkánkat.

Szobák
kialakítása

Saját fürdőszobával

A lakókat két emeleten helyezzük el 1, 2, 3, 4 ágyas szobákban, lift rendelkezésre áll.

Minden szobához saját és akadálymentes fürdőszoba tartozik. Külön szinten történik az étkeztetés, melyet saját melegkonyha biztosít, kimondottan házias ízeket kínálva a napi 4 étkezéshez.

Állunk rendelkezésére továbbiakban személyesen, telefonon egyeztetett időpontban!