Kérdése van?

+36 70 607 7899

Holdról holdra premier – Egy idős embert ugyanúgy elhagyhatnak, mint egy csecsemőt – filmhu

A film trailer bemutatója:

A Holdról holdra című kisfilm arra keresi a választ, hogy milyen események, élethelyzetek és sorsok indokolják azt, hogy egy csecsemőt és egy idős embert elhagyjon a családja. A főszerepet Barbinek Péter játssza, mellette Györgyi Anna és Előd Álmos is láthatók. Gacsal Zsolt alkotását a Bem moziban mutatják be, ingyenes vetítésen. – Írja a filmhu cikkében.

A film első fele egy újszülött hányattatásait követi nyomon, akit a borzalmas körülmények közt élő anyja, nehéz döntést hozva, a kórház előtt hagy. A másik történetszál a nyugalmazott tiszt, a szellemi leépülés jeleit mutató Várnai Máté életébe enged betekintést, akit idős otthonban helyeznek el.

Holdról holdra ötlete Drajkó Istvántól, a csobánkai Holdfény Idősotthon tulajdonosától származik, aki régen vágyott arra, hogy elkészítsen egy olyan filmet, amelyet saját élete inspirált. Még forgatókönyvírói tanfolyamra is beiratkozott, hogy minél pontosabban átadhassa azokat az érzéseket, amelyek a szereplőket hatalmukba kerítik hányattatásaik során. A történetet Orel Ádám öntötte végleges formába, amit aztán Gacsal Zsolt rendező vitt filmre. A két szakember a rendező Mértékkel című vizsgafilmje óta gyakran dolgozik együtt reklámokon, filmeken.

A nyugdíjas főszereplőt, a Dögkeselyűben, illetve A martfűi rémben is játszó, Jászai Mari-díjas Barbinek Péter alakítja, aki mellett olyan színészeket láthatunk még a filmben, mint a Semmelweisben is közreműködő Györgyi Anna, A mi kis falunkban feltűnt Kovács Panka vagy a Jóban Rosszban sorozatból ismerős Előd Álmos.

Holdról holdra ingyenesen megtekintő premier vetítését június 9-én (vasárnap) 14 órakor a budapesti Bem Moziban tartották meg.

A filmhu teljes cikk itt tekinthető meg: https://magyar.film.hu/filmhu/hir/egy-idos-embert-ugyanugy-elhagyhatnak-mint-egy-csecsemot.html